Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : wronki@amorki.pl
Blog > Komentarze do wpisu

" Dorsz w papilotach z warzywami "

Lubicie ryby?Bo ja bardzo i od jakiego¶ czasu miałam ochotę na ni± ale nie klasycznie w panierce tylko na co¶ odrobinę odmiennego.

Idealna rybka na pi±tkowy obiad,pyszny kawałek ryby z duż± ilo¶ci± warzyw.

Przepis podpatrzony na blogu " Kuchnia Nastrojowa" 

Podaję przepis autorki z moimi małymi zmianami

Rybka przed pieczeniem.

 

Składniki:

2 polędwice z dorsza

2 marchewki

1 cukinia

1 szalotka

1 pomidor ( obrany ze skórki)

1 papryka

kawałek kapusty

3 łyżki oleju

sól i pieprz

zioła (oregano,byzylia)

1/4 cytryny

 

Wykonanie:

Marchewkę i szalotkę obrać.

Marchew,cukinię,paprykę i pomidora pokroić w słupki,kapustę poszatkować,szalotkę pokroić w piórka.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa przez około 2-3 min.mieszaj±c je od czasu do czasu ( nie mog± zmiękn±ć).Posolić i popieprzyć.

Na kawałku foli aluminiowej układamy porcję warzyw,na to rybę natart± sokiem z cytryny i przyprawami.

Zawijamy folię tak jak na 2 zdjęciu.

Pieczemy w 180°C przez 15-17 min.

Po wyjęciu z piekarnika rozrywamy paczuszkę i przekładamy wszystko na talerz.

Smacznego

Ryba po upieczeniu ( niestety przy przenoszeniu na talerz lekko mi się rozpadła)

poniedziałek, 14 paĽdziernika 2013, kozakowna

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.plMikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Kantor Walutomat.pl google-site-verification: google3ce3cd6c136f1190.html