Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : wronki@amorki.pl
Blog > Komentarze do wpisu

" Frużelina z czerwonej porzeczki "

Pyszna domowa delikatna frużelina która doskonale sprawdzi się jako dodatek do gofrów,deserów,lodów itp.

 

Składniki:

1 kg cuerwonej porzeczki

1 czubata szkl cukru kryształu

3 łyżki m±ki ziemniaczanej

100 ml wody

 

Wykonanie:

Porzeczkę obrywamy z gał±zek i dokładnie płuczemy pod zimn± wod±.

Wrzucamy do garnka,dodajemy cukier,mieszamy,wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia ( gotujemy 10 min)

Wodę i m±kę dokładnie mieszamy ze sob± ( nie może być grudek) i dodajemy do gotuj±cych się owoców.

Wszystko razem zagotowujemy mieszaj±c rególarnie.

Gor±c± frużelinę przekładamy do przygotowanych wcze¶niej słoików ( dobrze wyparzonych)

Gotowe słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem,jeżeli chcemy je przechowywać dłużej należy je zapasteryzować ( gotować około 5 min)

Smacznego :)

czwartek, 10 lipca 2014, kozakowna

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.plMikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Kantor Walutomat.pl google-site-verification: google3ce3cd6c136f1190.html