Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : wronki@amorki.pl
Blog > Komentarze do wpisu

" Kruche babeczki z kremem i owocami "

Delikatne,rozpływaj±ce się w ustach babeczki.

Idealna alternatywa ciasta na lato,możemy zrobić je z dowolnymi,sezonowymi owocami.

Idealne ja jeden kęs .

komunijne_majczerwiec_2017_136

Składniki: 

Na kruche ciasto:

Na krem:

do dekoracji:

 

Przygotowanie ciasta :

M±kę przesiewamy przez sitko razem z cukrem pudrem,dodajemy cukier waniliowy,masło.Wszystko dokładnie siekamy,dodajemy sól,żółtka i zagniatamy ciasto.

Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce przez godzinę.

Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki,rozwałkowujemy na grubo¶ć około 3 mm.

Wycinamy kółka ciut większe jak foremki na babeczki.

Wysmarowane tłuszczem foremki wykładamy ciastem,delikatnie dociskamy je palcami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 °C.

Upieczone spody do babeczek studzimy na kratce.

Przygotowanie kremu :

w głębokiej misce mieszamy trzepaczk± rózgow± jajko,żółtka,m±kę ,cukier i cukier waniliowy.

Mleko zagotowujemy a następnie wlewamy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.

Masę jajeczn± przelewamy do garnka i ci±gle mieszaj±c zagotowujemy.

Tak przygotowan± masę lekko studzimy a następnie dodajemy masło i dokładnie mieszamy aż powstanie gładki,jednolity krem.

Owoce płuczemy i osuszamy .

Wystudzone spody do babeczek napełniamy kremem ( najlepiej za pomoc± rękawa cukierniczego lub szprycy a następnie dekorujemy owocami.

poniedziałek, 03 lipca 2017, kozakowna

Polecane wpisy

  • " Ciasto biała truskawka "

      Biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl cukru kryształu 1 cukier waniliowy 3/4 szkl  m±ki   pszennej 1/4 szkl  m±ki   ziemniaczanej Krem z białej cz

  • " Tarta serowo- cytrynowa "

    Poł±czenie smaku klasycznego,delikatnego sernika i delikatnego kremu cytrynowego. Podana lekko schłodzona jest idealnym deserem lub dodatkiem do kawy. Na ciasto

  • " Panna Cotta "

    Delikatny deser pochodz±cy z Włoch. Co jego przygotowania potrzebujemy zaledwie ¶mietankę i żelatynę oraz wanillię i dowolne,dostępne nam owoce. Możemy podać j±

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.plMikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Kantor Walutomat.pl google-site-verification: google3ce3cd6c136f1190.html